Durata de livrare: 4-5 zile lucratoare
Ethiopia Ye Genet este o cafea de specialitate proaspăt prăjită, ce provine de la o nouă stație de spălat din Guji, situată în Genet. Este deținută de Tsegaye Hagos, care a produs cu succes cafele de înaltă calitate la stația Sasaba. Tsegaye Hagos este proprietarul centrului de prelucrare Sasaba Station. Tsegaye este cunoscut ca unul dintre cei mai consecvenți producători de Gujis de înaltă calitate. După succesele sale de la Sasaba, el a investit într-un nou lanț de aprovizionare cu aceeasi buna reputatie si în Genet. Cu ajutorul reputatiei lui, Tsegaye a atras productia celor mai bune loturi detinute de mici fermieri din zona. Astăzi, stația de spălare Genet dă înapoi și investește în comunitatea lor și oferă micilor deținători stimulent financiar pentru a livra cele mai bune boabe de cafea. Tsegaye Hagos s-a născut în Atsbi Wonberta woreda, între celebrele biserici din Tigray. Tigray, unul dintre cele nouă state ale Etiopiei, se găsește în ținuturile nordice uscate și arse care se învecinează cu Eritreea. Majoritatea tigrianilor sunt creștini ortodocși și și-au construit viața în jurul conceptelor religioase, cum ar fi postul strict, de exemplu. Tsegaye încă consideră aceste zone nordice ca fiind acasă. Tsegaye, născut în 1959, își pierde părinții la o vârstă fragedă. Frații și surorile sale mai mari au grijă de Tsegaye. Împreună, practic îl cresc.
Cafeaua are un rol important în viața timpurie a lui Tsegaye. Tânărul Tigrayen chiar se gândește să lucreze în cafea; deși zona de Nord nu este potrivita pentru cafea de calitate. La vârsta de 18 ani, Tsegaye emigrează în Sudan deoarece situația politică din Etiopia este instabilă. Ca mulți tineri în acel moment, el fuge într-o țară vecină și caută un viitor mai bun. După 15 ani în Sudan, Tsegaye se întoarce la locul său de naștere. El este implicat în activitatea de import de vehicule din U.A.E. Dar dragostea pentru cafea nu se îndepărtează niciodată de mintea lui. În 1996, un grup de oameni începe un joint-venture care furnizează piața locală cu cafea. Tsegaye se alătură și începe cariera sa de cafea, un vis devenit realitate. Cu toate acestea, Tsegaye este ambițios și interesat în a începe propria companie de cafea. După ce a vizitat Guji, el ia în considerare o investitie în Kercha District, zona Guji. Kercha este o zonă care se învecinează cu manoasa zona a Gedeo, woreda “Gedeb”. La doar 10 ani după ce s-a alăturat companiei, Tsgaye își deschide propria stație de spălat în Kercha, Sasaba. Munca de la Sasaba se dovedește a fi intensivă, iar Tsegaye are mare nevoie de asistență. Colegul lui Tsegaye, Tigrayen, și prietenul din copilărie Mulu Gebreyohannes se alătură la Sasaba în calitate de Manager de Operațiuni.
Cei doi fac din Sasaba un fenomen în Guji. Succesul lui Sasaba deschide drumul pentru o nouă stație de spălare: Ye Genet. Ideea de a deschide stația de spălare Ye Genet nu a prins rădăcini în ambiția personală, ci mai degrabă în migrația poporului Gedeo; de la Gedeo la Guji. Gedeo duc lipsa de teren. Un număr mare de mici proprietari și-au părăsit casele și s-au stabilit în Guji, inclusiv Kercha și wored-urile Hambela Wamena . Ambele zone oferă mult mai mult spațiu decât supraaglomerata zona Gedeo. Tsegaye află că acești migranți au experiență în creștere a cafelei și atrage pe cei mai buni dintre ei pentru a livra la Ye Genet. Acesti migranti din Gedeo sunt forța de muncă din spatele Ye Genet.Region Agricultorii culeg doar fructele complet coapte. Totodata pentru a obtine aceeasi callitate, cultiva aceleasi soiuri si folosesc aceleasi tehnici de productie. Condițiile din zona înconjurătoare sunt, de asemenea, excelente, sol fertil roșu-maro, care este bogat în fier, copaci de cafea tineri și sanatosi si mai ales altitudini uimitoare care depășesc 2000 m.a.s.l. Tsegaye oferă micilor proprietari stimulente financiare pentru a livra cafea de calitate. În plus, el inițiază proiecte sociale pentru îmbunătățirea condițiilor din zonă. De exemplu, construirea unei clădiri școlare pentru copiii comunității de cafea.
Tară origine: Ethiopia
Regiune: Guji
Stație de procesare: Ye Genet
Procesare: Naturală / Uscat
Varietate: Heirloom
Altitudine: 1950 – 2250 m
Amestec Boabe: 100% Arabica
Continut Cofeina: Cu cofeina
Note Cafea: Cacao, Portocala, Piersica, Grapefruit, Mango
Aciditate: : Medie
Cantitate: 1 kg
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.