Ce alimente conţin cofeină?

Ce alimente conţin cofeină?
Pentru mulţi dintre noi, consumul băuturilor şi alimentelor care conţin cofeină este un obicei care face parte din rutina zilnică şi ne oferă o experienţă plăcută şi reconfortantă. Deşi cafeaua ocupă poziţia de lider atunci când vine vorba de principalele surse naturale de cofeină, este bine de ştiut că există şi alte alimente care conţin în mod obişnuit acest stimulent, adesea lăudat pentru numeroasele sale beneficii. Află în continuare câteva dintre cele mai populare alimente pe care le putem aduce în discuţie în acest sens.

Ciocolata - Unul dintre cele mai renumite şi evidente alimente care conţin cofeină este şi ciocolata, aceasta fiind fabricată din boabe de cacao. În special dacă ne referim la ciocolata neagră, în cazul căreia conţinutul de cacao este mai mare în comparaţie cu alte sortimente, deci cantitatea de cofeină este de asemenea mai mare.

Îngheţata cu aromă de ciocolată - În general, majoritatea alimentelor pe bază de ciocolată conţin cofeină, astfel că îngheţata nu putea lipsi de pe listă.

Cafeaua decofeinizată - Deşi este cunoscută în întreaga lume drept ,,cafea fără cofeină”, în realitate însă chiar şi cafeaua decofeinizată conţine puţină cofeină. Desigur, cantitatea este una redusă. În funcţie de brand şi de mărimea porţiei, în general o ceaşcă de cafea decofeinizată conţine între 1-50 mg de cofeină, deci nu trebuie să îţi faci griji dacă alegi să înlocuieşti cafeaua clasică cu această variantă pentru a reduce aportul de cofeină.

Guma de mestecat - Pentru a oferi un impuls de energie, chiar şi unele tipuri de gumă de mestecat conţin cofeină. Chiar dacă guma de mestecat este în mod tradiţional fabricată din seva de copac, unele mărci includ şi cofeina în timpul producţiei.

Ceai - Surprinzător, şi ceaiul conţine cofeină. Fie că vorbim despre cel negru sau verde, ambele sortimente conţin cantităţi variabile de cofeină, fiind adesea considerate chiar o alternativă excelentă la consumul de cafea clasică.

Băuturi carbogazoase - Deşi conţin cantităţi neglijabile de cofeină în comparaţie cu o ceaşcă de cafea de exemplu, şi băuturile carbogazoase care conţin cola pot fi trecute pe lista produselor bogate în cofeină.

Băuturi energizante - Cofeina este prezentă şi în anumite băuturi energizante, cum ar fi Red Bull sau Monster. Ba chiar acestea conţin o cantitate mult mai mare de cofeină decât o ceaşcă de cafea de exemplu, fiind create special pentru a oferi un boost de energie instant. De exemplu, o doză de Red Bull are între 76-80 mg de cofeină, iar o doză de Monster are 80 mg de cofeină.

Medicamente - Pentru a creşte eficacitatea şi pentru a favoriza absorbţia mai rapidă în organsim, cofeina este prezentă şi în anumite medicamente, cum ar fi analgezicele, dar nu numai.

Deşi cafeaua este asociată cel mai des cu conţinutul de cofeină, acest stimulent este prezent şi în alte multe alimente pe care le consumăm în mod obişnuit. Totuşi, este bine de ştiut faptul că în ciuda beneficiilor sale, un nivel ridicat de cofeină poate reprezenta un pericol pentru sănătate, cauzând diverse efecte nocive, precum agitaţie, iritabilitate, insomnie, anxietate, tulburări digestive, şi numai. De aceea, se recomandă consumul moderat de cofeină pentru a evita dezechilibrele şi potenţialele riscuri la care ne putem expune organismul.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!