Cafea boabe

Cum să alegi boabele perfecte pentru o cafea de calitate superioară
Cum să alegi boabele perfecte pentru o cafea de calitate superioară
O ceașcă de cafea de calitate superioară şi bine preparată poate fi cea mai bună modalitate de a începe ziua sau de a te destinde după o zi lungă şi obositoare. Cu toate acestea, secretul unei cafele delicioase stă, în primul rând, în calitatea boabelor. Alegerea corectă a acestora poate transforma orice moment într-o experiență autentică a gustului, aşa că te invităm să citeşti în continuare... Citeste mai mult
De la boabe la ceşcuţă: Istoria cafelei şi a modurilor de preparare
De la boabe la ceşcuţă: Istoria cafelei şi a modurilor de preparare
De-a lungul secolelor, cafeaua a reprezentat nu doar o băutură matinală cu efect energizant, ci și un simbol cultural, social și economic vital pentru numeroase societăți. Începând din Etiopia, până în toată lumea, aroma intensă a cafelei a cucerit şi captivat inimile tuturor cunoscătorilor, iar astăzi te invităm într-o călătorie fascinantă ,,De la boabe la ceşcuţă”, pentru a descoperi istoria... Citeste mai mult
Motive pentru care o râşniţă de cafea este o investiţie inteligentă
Motive pentru care o râşniţă de cafea este o investiţie inteligentă
Există mai multe instrumente menite să ne ajute în procesul de preparare a cafelei perfecte în fiecare dimineaţă, iar dintre acestea râşniţele sunt unele dintre cele mai utile. O cafea pregătită din boabe proaspăt măcinate are o savoare mai intensă, astfel că o râşniţă bună este tot ce ai nevoie pentru a obţine cele mai bune rezultate. De ce ar trebui să investeşti şi tu într-o râşniţă de calitate?... Citeste mai mult
Cum alegi cafeaua în funcţie de gradul de prăjire?
Cum alegi cafeaua în funcţie de gradul de prăjire?
Tu ştii cum să alegi cafeaua în funcţie de gradul de prăjire? Deşi fiecare persoană are propriile preferinţe atunci când vine vorba de această băutură, populară în întreaga lume, un lucru rămâne acelaşi: cu toţii de dorim o cafea cu gust perfect, iar pentru aceasta este bine de ştiut că gradul de prăjire este un factor determinant. Desigur, există mai mulţi factori care pot influenţa gustul cafelei... Citeste mai mult
Istoria cafelei și beneficiile acesteia
Istoria cafelei și beneficiile acesteia
În ceea ce privește legenda descoperirii cafelei, cea mai cunoscută variantă este cea în care un cioban din Etiopia a observat că oile sale erau foarte energice după ce mâncau boabe din anumiți arbori. Referitor la cum s-a ajuns la a praji boabele de cafea, se pare pentru acest proces sunt răspunzători niște călugări, care au încercat să mănânce și ei boabe de cafea pentru a avea energie, însă... Citeste mai mult
Espresso
Espresso
Espresso și Cafeaua lunga nu sunt lucruri diferite. Mai precis, espresso este o metodă de preparare a cafelei care folosește presiune mare a apei și boabe măcinate fin pentru a face un shot mic, concentrat (termenul se referă și la shot-ul în sine). În timp ce boabele prăjite intens au fost din istorie mai populare în Italia, unde a fost inventat espresso-ul, orice fel de boabe de cafea de orice origine și la orice... Citeste mai mult
Arabica vs. Robusta
Arabica vs. Robusta
Desi contine mai putina cofeina decat Robusta , Arabica este adesea considerata superioara ca gust. Arabica tinde să aibă un gust mai fin și mai dulce, cu note aromate de ciocolata si zahar. De multe ori au și indicii de fructe sau fructe de padure. Robusta, pe de altă parte, are un gust mai puternic, mai aspru și mai amar, cu nuante granuloase sau cauciucate. Potrivit Organizatiei Internationale a Cafelei, mai mult de 60% din productia... Citeste mai mult

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!