Beneficiile ceaiului verde

Beneficiile ceaiului verde
Ceaiul verde este una dintre cele mai populare băuturi din lume, fiind consumat în toate colțurile. Aceasta este o băutură bogată în antioxidanți și alți compuși benefici, ceea ce o face o alegere populară pentru persoanele preocupate de sănătate și care își doresc să se întrețină în condiții optime. La Caffeonline ne-am gândit să îți prezentăm unele dintre cele mai notabile beneficii ale ceaiului verde:
 

Îmbunătățirea sănătății inimii

Se știe că ceaiul verde are un impact pozitiv asupra sănătății inimii și s-a demonstrat că antioxidanții pe care îi conține, în special catechinele, reduc nivelul de colesterol și riscul de boli de inimă. În plus, s-a constatat că ceaiul verde scade tensiunea arterială și reduce riscul de accident vascular cerebral.
 

Combaterea stresului

Mai mult, acesta este cunoscut pentru reducerea stresului. S-a constatat că, compusul activ din ceaiul verde, cunoscut sub numele de teanină, promovează relaxarea și reduce stresul și nu doar atât, ci îmbunătățește calitatea somnului și reduce stările de anxietate.
 

O mai bună sănătate a creierului

Se știe că ceaiul verde îmbunătățește funcția cognitivă și protejează împotriva declinului cognitiv legat de vârstă. Antioxidanții din ceaiul verde, în special teanina, sporesc funcția cognitivă și îmbunătățesc memoria și concentrarea, dar ajută și la reducerea riscului de apariție a demenței și a bolii Alzheimer.
 

Pierderea în greutate

Acesta stimulează metabolismul și ajută la pierderea în greutate pentru că s-a demonstrat faptul că acei compuși activi din ceaiul verde, cunoscuți sub numele de catechine, cresc capacitatea organismului de a arde grăsimile, ceea ce favorizeaza pierderea în greutate. Mai mult, ceaiul verde ajută la reducerea poftei de mâncare, ceea ce poate ajuta, de asemenea, pe oricine prin simplul fapt că nu mai are dorința de a consuma diferite alimente.
 

Proprietăți anticancerigene

Ceaiul verde este cunoscut ca având proprietăți anticancerigene și, din nou, catechinele sunt cele care ne ajută prin prevenirea dezvoltării celulelor canceroase și reduc riscul anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân, cancerul de prostată și cancerul de colon.
 

Îmbunătățirea sistemului imunitar

Sistemul imunitar este cel care ne protejează de afecțiuni și este important să funcționeze mereu la capacitate maximă. Bineînțeles, pot apărea diferiți factori care să îl destabilizeze, dar sunt și unii care să îl ajute, iar catechinele joacă un rol esențial în acest sens. Ajută la combaterea infecțiilor și la îmbunătățirea funcției generale a sistemului imunitar, dar și reduce inflamațiile și îmbunătățește capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.
 

Păstrarea sănătății pielii

Nu în ultimul rând, ceaiul verde este cunoscut pentru îmbunătățirea sănătății pielii prin păstrarea aspectului plăcut și reducând semnele de îmbătrânire. Ajută la protejarea pielii de daunele cauzate de razele UV și reduc riscul de cancer de piele.

La Caffeonline suntem pasionați de tot ceea ce ține de cafea și ceai, iar pentru că atât timp cât sunt consumate în cantități moderate acestea sunt benefice pentru sănătate, îți propunem o gamă foarte variată de produse de înaltă calitate. Te așteaptă prețuri avantajoase pe care merită să le descoperi și numeroase oferte care nu trebuie ratate, totul doar la Caffeonline!
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!