Cafea cu gheaţă sau Cold Brew?

Cafea cu gheaţă sau Cold Brew?
La ora actuală, deşi Ice Coffee şi Cold Brew sunt două dintre cele mai populare şi consumate băuturi pe bază de cafea, fiind o plăcere în special pe timp de vară, puţini sunt cei care cunosc care sunt principalele diferenţe între ele. Prin urmare, pentru a putea descoperi şi alege în cele din urmă varianta care îţi place cel mai mult, în funcţie de preferinţele personale, acest articol este pentru tine. Te ajutăm să afli tot ce ai nevoie să ştii despre cafeaua cu gheaţă vs. Cold Brew, începând de la modalitatea de preparare şi până la gustul, preţul şi popularitatea fiecărui sortiment în parte.
 

Cafea cu gheaţă vs. Cold Brew – principalele criterii de diferenţiere

Modul şi timpul de preparare. Mulţi dintre consumatorii de cafea privesc băutura Cold Brew ca fiind aceeaşi cu cafeaua cu gheaţă. În realitate însă, modul de preparare este unul dintre criteriile care demontează acest mit. Deşi sunt folosite ingrediente asemănătoare, pentru prepararea fiecărei băuturi există o metodă unică şi specială. Astfel, în timp ce cafeaua cu gheaţă se obţine rapid, prin fierberea propriu-zisă a cafelei şi adăugarea de cuburi de gheaţă, devenind astfel o variantă răcoroasă a cafelei, Cold Brew este o băutură care se obţine prin infuzarea cafelei măcinate cu apă rece sau la temperatura camerei, fiind nevoie de minimum 12 ore pentru a fi gata. Spre deosebite de orice altă băutură care presupune folosirea cafelei, în cazul Cold Brew, temperatura scăzută face ca procesul de preparare să dureze mult mai mult decât în mod obişnuit pentru a obţine un rezultat plin de savoare. Cu alte cuvinte, Cold Brew nu este o cafea cu gheaţă, ci o cafea infuzată la rece, aceasta fiind una dintre cele mai mari diferenţe pe care trebuie să o cunoască toţi consumatorii şi iubitorii băuturilor reci pe bază de cafea.

Gustul. În cazul cafelei cu gheaţă, aroma este una subtilă, şi asta din cauza cuburilor de gheaţă care se topesc imediat şi diminuează aroma iniţială a cafelei. Pe de cealaltă parte, aroma cafelei Cold Brew este mult mai intensă decât a oricărei alte băuturi, în timp ce nivelul de aciditate este mult mai scăzut. Şi asta deoarece, în acest caz, nu sunt eliberate anumite substanţe din cafea care contribuie de regulă la aciditate.

Preţ. Spre deosebire de cafeaua cu gheaţă, Cold Brew are un preţ mai ridicat. Lucru care se justifică de altfel, dacă luăm în calcul cât de complex este procesul de preparare prin care trece până să ajungă pe mesele noastre. 

Popularitate. Nu în ultimul rând, la capitolul popularitate, Cold Brew câştigă detaşat faţă de cafeaua cu gheaţă. În ciuda preţului mai ridicat, popularitatea acestei băuturi pe bază de cafea infuzată la rece continuă să crească de la an la an în rândul consumatorilor de cafea.

Acestea fiind spuse, acum că ştii care sunt cele mai importante diferenţe între cafeaua cu gheaţă şi Cold Brew, decizia finală îţi aparţine. În principiu, cel mai mult contează nevoile şi preferinţele personale. Indiferent de ce alegi însă, cert este că ambele variante îţi vor oferi o experienţă desăvârşită a simţurilor, iar pentru cele mai bune sortimente, te aşteptăm acum la Caffe Online cu cea mai variată gamă de produse, la preţuri mereu avantajoase.

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!