Care sunt cele mai scumpe cafele din lume

Care sunt cele mai scumpe cafele din lume
Simplă sau cu lapte, decofeinizată sau cu cofeină, cu sau fără frișcă, băutura cunoscută sub numele de cafea este foarte populară peste tot în lume, iar boabele din care este realizată sunt unele dintre cele mai tranzacționate produse. Cafeaua nu este doar arabica, robusta și liberica. În lume există în jur de 80 de sortimente diferite, iar acum vrem să ți le prezentăm pe cele mai scumpe.
Black Ivory
Topul se deschide cu Black Ivory, o cafea comercializată de regulă cu prețul de 500-900 de dolari per 450 de grame. Se obține printr-un proces deosebit, deoarece este o cafea arabica ce trece mai întâi prin sistemul digestiv al elefanților. Acidul prezent în stomacul acestor animale ajută la obținerea unor boabe aromate, cu gust de ciocolată, nuci și măceșe, gust datorat dietei elefanților.
Boabele cafelei sunt ingerate de elefanți care trăiesc într-o rezervație specială din Thailanda și sunt consumate crude. După ce sunt eliminate sunt procesate în mod corespunzător și prăjite.
Finca El Injerto
Aceasta este a doua cea mai scumpă cafea din lume, costul ei este de aproximativ 500 de dolari pentru 450 de grame. Este printre preferințele celor care vor să consume o cafea deosebit de aromată, dar nu îi încântă ideea de a încerca ceva ce în prealabil a fost ingerat de un animal. Prețul este justificat de faptul că boabele sunt foarte rare, se spală o singură dată și se rup de două ori. Gustul final va fi unul dulce-sărat, delicat, dar puternic.
Boabele din Finca El Injerto provin din Guatemala, de la o altitudine de 1500-1900 m peste nivelul mării. Acest tip de cafea a câștigat de 7 ori Cupa de Excelență. Dacă ai ocazia, trebuie să îl încerci.
Ospina
Costurile cafelei Ospina pot varia de la 150 până la 750 de dolari, în funcție de variantele pentru care optezi. Sortimentul este deosebit prin faptul că este cultivat pe o plantație care își are locul pe versanții vulcanici din Fredonia, Columbia.
Gustul acestei cafele este unul complex, fructat, cu o ușoară aromă de ciocolată și nucă de cocos.
Hacienda la Esmeralda
Dacă îți place să bei cafele cu arome fructate, de citrice, trebuie să încerci Hacienda la Esmeralda. Provine din regiunea Boquete, Panama și este recoltată din copacii Geisha varietal, care cresc la o altitudine de 1500 m. Prețul de până în 350 de dolari/450 grame este dat de faptul că arborii care o produc sunt foarte puțini, sezonul de recoltare este scurt și procesul de producție vine cu costuri ridicate.
Kopi Luwak
Aceasta este o altă cafea provenită din boabele ingerate și eliminate de animale, doar că de această dată nu este vorba de elefanți, ci de civeta de palmier. Se spune că viețuitoarea se hrănește doar cu boabele dulci și proaspete de cafea, ceea ce în final duce la obținerea unei cafele cu gust de ciocolată și caramel. Bineînțeles, întregul proces este foarte complex, din care vor rezulta boabe prelucrate și numai bune de râșnit și consumat.

Boabele din acest sortiment de cafea provin din Asia de Sud și Sud-Est, iar prețul pentru 450 de grame variază între 100 și 500 de dolari.

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!