Câte calorii are o ceaşcă de cafea neagră

Câte calorii are o ceaşcă de cafea neagră
Dimineaţa perfectă este de cele mai multe ori sinonimă cu o ceaşcă de cafea. Această băutură are o mulţime de beneficii, mai ales dacă ne referim la boost-ul de energie pe care îl oferă instant, astfel că nu este de mirare de ce atât de multe persoane o preferă în majoritatea timpului. Acasă, la birou sau în oraş – indiferent de context sau de momentul zilei, o cafea proaspătă este binevenită întotdeauna, iar experienţa pe care o oferă este una reconfortantă de fiecare dată. Totuşi, te-ai întrebat vreodată câte calorii are cafeaua pe care o consumi zi de zi? Haide să vorbim în continuare despre câte calorii are o ceaşcă de cafea neagră de exemplu, una dintre cele mai apreciate şi consumate tipuri de cafea pe scară largă în întreaga lume.

Ce este cafeaua neagră şi ce beneficii are

Cafeaua neagră se referă la acea cafea pură, obţinută din boabe de cafea prăjite, la care nu se adaugă alţi aditivi precum zahăr, lapte, îndulcitori sau alte ingrediente. Deşi aroma este una amară, beneficiile sale pentru sănătate nu sunt deloc puţine. Astfel, pe lângă faptul că este un bun aliat împotriva oboselii şi oferă o stare de bine şi energie instant, cafeaua neagră ajută la menţinerea unei greutăţi sănătoase, stimulează sistemul nervos, reduce riscul bolilor cardiovasculare şi, conform studiilor de specialitate, acţionează eficient în lupta împotriva riscului de diabet sau de cancer. Totodată, această băutură contribuie în mod direct şi la reducerea stresului şi susţine funcţiile normale ale creierului, astfel că motivele pentru care ar trebui să se regăsească în rutina ta de zi cu zi sunt mai mult decât evidente.

Câte calorii are o ceaşcă de cafea neagră

Deşi conţine cofeină, cafeaua neagră are în general un conţinut redus de calorii, ce poate varia uşor în funcţie de metoda de preparare şi de marca de cafea folosită. Cu toate acestea însă, cert este că o ceaşcă de cafea neagră, fără adaosuri precum zahăr sau lapte, este mult mai săracă în calorii decât orice alt sortiment de cafea, ceea ce o face alegerea ideală în special pentru persoanele care îşi doresc să slăbească, dar fără să renunţe la băutura preferată. Băută în forma ei clasică, fără aditivi, cafeaua neagră nu conţine calorii, astfel că nu trebuie să îţi faci griji că te-ai putea îngrăşa dacă obişnuieşti să o consumi în fiecare zi. În plus, cafeaua neagră conţine şi o substanţă numită acid clorogenic, la fel de benefică pentru pierderea în greutate, ceea ce înseamnă că există numeroase avantaje pentru care merită să o alegi în detrimentul altor sortimente. Bineînţeles, acest tip de cafea nu este potrivit doar celor care îşi doresc să reducă grăsimea corporală, ci tuturor celor care îşi doresc să îşi înceapă ziua cu o cafea bună, mai mult decât un energizant.
Acestea fiind spuse, numărul mic de calorii este unul dintre cele mai mari avantaje pentru care cafeaua neagră se bucură de o popularitate atât de mare pe scară largă. Desigur, avantajele pe care le oferă nu se opresc aici, aşa că merită să o alegi dacă îţi doreşti să te bucuri de un gust intens, dar şi de o experienţă benefică pentru organism.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!