Câte tipuri de boabe de cafea există

Câte tipuri de boabe de cafea există
Cafeaua este acea băutură care ne înviorează diminețile. Ne oferă energie pentru întreaga zi și ne ajută să ne facem planuri în liniște de la primele ore ale dimineții. Pasionații de cafea nu se mulțumesc cu orice tip de sortiment, ci caută o variantă care să le placă într-adevăr. Există mai multe tipuri de cafea:
Arabica
Cafeaua arabica este una dintre cele mai populare din lume, fiind considerată și primul soi cultivat. Își are originile în Etiopia, dar se cultivă peste tot în lume și reprezintă 70% din totalul de cafea de pe glob. Este renumită pentru aromele bogate, dar și pentru gustul dulce, ușor acid. Înainte de a fi procesate, boabele din acest soi sunt de culoare verde-albastruie și au o formă alungită. În ceea ce privește conținutul de cofeină, acesta este unul mai slab față de al altor soiuri precum robusta, însă aroma intensă o face sa fie în topul preferințelor împătimiților.
Robusta
Originară din Africa Centrală și de Vest, cafeaua din soiul robusta este renumită pentru conținutul mare de cofeină pe care îl are (dublu față de arabica). Nu este însă la fel de aromată și este utilizată de regulă în prepararea de espresso sau cafea solubilă. Boabele de robusta sunt mai mici decât cele de arabica și canelura din centru are forma literei S. Sunt recoltate din zone calde, cu umiditate mare și sunt rezistente la paraziți și alți factori.
Ierica
Acest soi de cafea se cultivă în principal în Filipine și Malaezia și este caracterizat de boabe mari (mai mari decât arabica), deformate, în nuanțe de brun și galben, aroma sa fiind de intensitate medie.
Maragogype
Cafeaua aceasta a fost obținută în Brazilia, prin încrucișarea a alte două specii, arabica și robusta. Boabele sunt de culoare verde înainte de a fi prajite și sunt cele mai mari ca diametru. Gustul este unul foarte echilibrat, la fel ca și aciditatea. Numele soiului provine de la orașul în care a fost cultivat prima oară, iar astăzi se recoltează din țări precum Brazilia, Guatemala, Mexic sau Columbia.
Kopi Luwak
Aroma acestei cafele este cu totul deosebită și rafinată, iar gustul are note florale și caramelizate. Modul în care se obține acest soi de cafea este absolut unic. De ce spunem asta? Pentru că boabele acestea se procesează pentru a fi bune de preparat cafeaua după ce sunt ingerate și apoi eliminate de animalul cu numele de civeta de palmier. Da, probabil ți se pare ciudat și ești de părere că nu ai putea să bei așa ceva, însă, cei care au gustat această cafea au fost cuceriți de gustul deosebit.
Cele prezentate de noi mai sus sunt doar o mică parte din soiurile de cafea populare peste tot în lume. În total se spune că ar fi în jur de 80 de soiuri, fiecare cu propriile caracteristici. Cele populare sunt mai accesibile financiar, dar sunt și persoane care sunt dispuse să plătească mai mult pentru a se bucura de o cafea deosebită, cu o aromă mai puțin populară.

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!