Cum alegi cel mai bun espressor pentru cafenea

Cum alegi cel mai bun espressor pentru cafenea
Când vrei să îți cumperi un espressor pentru a prepara cafele delicioase, vei observa că sunt o mulțime de variante disponibile. Pentru a te asigura de faptul că iei o decizie cât mai bună, trebuie să fii cât mai corect informat și să cunoști detalii cu privire la criteriile de selecție ale unui astfel de produs. Prin urmare, iată ce aspecte sunt importante:

Tipuri de espressoare

Cu pompa de aburi - acestea sunt printre primele espressoare apărute pe piață. Pentru a prepara cafeaua, dispozitivul folosește o pompă de aburi care permite apei fierbinți să treacă prin cafeaua râșnită. Băutura va fi preparată foarte rapid, dar gustul nu va fi unul foarte intens. Un astfel de aparat este accesibil ca preț și nu vine cu prea multe funcții utile, fiind de regulă apreciat în locuințe, nu în cafenelele care se respectă.

Manuale - acestea sunt considerate mai mult espressoare de colecție. Pentru a exercita presiunea necesară preparării cafelei se folosește un sistem ce are un levier ce prin apăsare acționează un piston. Nu sunt însă dispozitive ce permit reglarea automată a temperaturii sau a presiunii. În cafenele pot fi o bună alegere din punct de vedere estetic dacă vrei să ai și elemente mai vintage care să te scoată cumva din anonimat.

Semiautomate - reprezintă cele mai populare variante de espressoare și presupun introducerea și tasarea cafelei râșnite într-un portafiltru. Trebuie să ai grijă să alegi cantitatea potrivită de cafea și să măsori de fiecare dată dacă vrei aceeași intensitate. Câteva grame în plus sau în minus pot face diferența. După ce ai plasat portfiltrul înapoi la locul lui și după ce te-ai asigurat de faptul că ai suficientă apă în rezervor, doar apeși pe un buton și aparatul își face treaba. La un astfel de dispozitiv poți să ai funcții de reglare a temperaturii și a presiunii, sistem de spumare a laptelui și multe altele.

Automate - acestea sunt cele mai performante espressoare. Pot fi folosite atât cu cafea boabe (poți selecta gradul de râșnire), cât și cu pudră sau capsule. Totul are loc foarte rapid, cafeaua va fi intensă, aromată, iar funcțiile și caracteristicile cheie te vor ajuta să ai parte de o experiență plăcută.

Tipurile de băuturi preparate - dacă nu vrei să prepari doar espresso, multe aparate îți vor permite să faci și alte băuturi interesante - cappuccino, latte macchiato, ceai etc. Nu toate au aceleași funcții din acest punct de vedere, așadar, vezi ce anume vrei și alege. Pentru o cafenea este deosebit de important să ai parte de varietate.

Numărul de duze - în cafenea va trebui să servești mai mulți clienți, motiv pentru care un aparat cu mai multe duze va fi o bună alegere. Cele mai multe sunt cu două duze, dar există și variante profesionale care au trei duze, pentru a face în același timp mai multe băuturi.

Capacitatea rezervorului de apă - cu cât această valoare este mai mare, cu atât vei putea să pregătești mai multe cafele fără a reumple recipientul. Încearcă să urmărești și să cumperi modele care au rezervoare de circa 2 litri.

Funcții și caracteristici cheie - aceste detalii sunt foarte apreciate de către utilizatori, deoarece îi ajută să folosească espressorul simplu, sigur și plăcut: posibilitatea ajustării intensității cafelei, reglarea gradului de măcinare, programare, funcția de spumare a laptelui, posibilitatea ajustării înălțimii duzei, decalcifiere automată sau display.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!