Cum depozitezi cafeaua boabe pentru a-i păstra aroma

Cum depozitezi cafeaua boabe pentru a-i păstra aroma
Cafeaua boabe este o alegere foarte populară în rândul celor care îşi doresc să se răsfeţe cu o băutură proaspăt prăjită în fiecare dimineaţă. Totuşi, pentru a beneficia de o aromă cât mai intensă de fiecare dată, este bine de ştiut că depozitarea corectă a boabelor de cafea este o cerinţă esenţială. Prin urmare, iată câteva sfaturi utile legate de modul optim de depozitare al cafelei boabe, pe care trebuie să le urmezi dacă îţi doreşti să păstrezi aroma perfectă şi să te bucuri de un gust intens al băuturii preferate pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Depozitează cafeaua boabe într-un recipient închis etanş
Pentru a împiedica aerul să oxideze uleiurile esenţiale din boabele de cafea, este bine ca acestea din urmă să fie păstrate într-un recipient etanş, opac şi vidat. Cafeaua boabe este foarte sensibilă la factorii externi, iar aerul este unul dintre cei mai periculoşi la care ne putem referi atunci când vine vorba de alterarea aromei şi a gustului original.

Depozitează cafeaua boabe într-un loc uscat şi răcoros
Umiditatea este unul dintre principalii inamici ai boabelor de cafea, deoarece favorizează dezvoltarea mucegaiului şi poate duce la alterarea iremediabilă a aromei. Prin urmare, se recomandă depozitarea boabelor de cafea în zone uscate şi răcoroase, ferite de umiditate. Totodată, este bine de ştiut că pe lângă umiditate, şi lumina şi căldura pot distruge aroma boabelor de cafea, aşa că este bine să eviţi expunerea acestora la lumina directă a soarelui şi să nu depozitezi niciodată cafeaua boabe într-un recipient transparent, unde poate pătrunde căldura şi lumina exterioară.

Depozitează cafeaua boabe într-un loc cu temperatură constantă
În contact cu temperaturile extreme, prea ridicate sau prea scăzute, cafeaua boabe îşi modifică proprietăţile şi aroma originală. De aceea, este indicat să păstrezi boabele de cafea la temperatura camerei dacă vrei să serveşti în fiecare zi o cafea bună, proaspătă şi cu gust autentic şi intens. Ba mai mult decât atât, nu depozita niciodată cafeaua boabe în frigider şi/sau congelator. Deşi ai putea crede că această modalitate te va ajuta să te bucuri de păstrare îndelungată, în realitate însă, temperaturile scăzute nu sunt pe placul boabelor de cafea, plus că favorizează deteriorarea uleiurilor existente din acestea şi, automat, schimbă gustul cafelei pe care o bei.

Boabele de cafea trebuie depozitate cu grijă pentru a-şi păstra aroma intensă şi proprietăţile specifice pentru o lungă perioadă de timp. Aşadar, ţine cont de sfaturile noastre legate de păstrarea cafelei boabe pentru a te putea bucura de savoarea perfectă până la ultima porţie, iar dacă eşti în căutarea celor mai bune sortimente de cafea boabe, te aşteptăm la Caffe Online. Îţi punem la dispoziţie o gamă variată din care poţi alege, astfel încât băutura preferată să-ţi satisfacă toate cerinţele şi preferinţele personale. Gama noastră de produse înglobează oferta celor mai renumiţi producători din lume, aşa că nu îţi rămâne decât să profiţi de diversitate şi să te orientezi către ceea ce ţi se potriveşte cu adevărat.
Tu cum depozitezi cafeaua boabe pentru a-i menţine prospeţimea, aroma şi calitatea?
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!