Cum prepari cea mai bună ciocolată caldă?

Cum prepari cea mai bună ciocolată caldă?
Ciocolata caldă este o băutură care se bucură de o popularitate greu de egalat. Aceasta se consumă frecvent în multe ţări din lume, iar cei mai mulţi dintre noi o preferăm în special în sezonul rece, pentru a ne încălzi, dar şi pentru a ne bucura de gustul absolut delicios pe care îl are. Bineînţeles, o ciocolată caldă este binevenită oricând, nu doar în lunile reci ale anului, motiv pentru care este bine de ştiut cum se prepară aceasta şi care sunt ingredientele de care ai nevoie atunci când îţi doreşti să te răsfeţi cu o băutură perfectă, cu gust unic şi deosebit. Iar despre toate acestea, dar nu numai, vom vorbi în continuarea acestui articol.
 

Ciocolata caldă oferă numeroase beneficii pentru organism

Există foarte multe băuturi pe care le consumăm şi care nu doar că ne oferă un boost de energie, ci ne aduc şi nenumărate beneficii pentru organism. Iar ciocolata caldă se încadrează în această categorie, deoarece pudra de cacoao este bogată în antioxidanţi valoroşi, cu efecte benefice asupra sistemului nervos, dar şi asupra sistemului cardiorespirator. În plus, ciocolata caldă are un indice glicemice redus, ceea ce o transformă într-o variantă potrivită chiar şi pentru diabetici.
 

Cum prepari cea mai bună ciocolată caldă acasă

De ce să cumperi o ciocolată caldă la plic, când o poţi prepara chiar tu, uşor şi rapid? În doar câţiva paşi simpli, poţi obţine o băutură delicioasă, preparată acasă, perfectă în orice moment al zilei, aşa că este bine de ştiut ce ai de făcut în acest sens.

De ce ingrediente ai nevoie
Pentru a prepara cea mai bună ciocolată caldă ai nevoie de câteva ingrediente de bază, şi anume lapte, zahăr şi ciocolată. Pentru început, trebuie să pui laptele şi zahărul la fiert, după care să adaugi ciocolata tăiată în bucăţi egale, pentru a se topi uniform. Ulterior, imediat ce compoziţia începe să fiarbă, în funcţie de preferinţele personale, poţi adăuga şi alte ingrediente precum pudră de cacao, esenţă de vanilie, scorţişoară sau chiar esenţă de cafea. Iar de aici, tot ce îţi rămâne să faci este să amesteci continuu cu un tel până se formează o spumă groasă la suprafaţă. Practic, aceasta este cea mai simplă reţetă prin care poţi obţine o băutură delicioasă, din ingrediente naturale, pe care cu siguranţă le ai deja în casă.

Tips & Tricks
Foloseşte frişcă pentru decor. Pentru un aspect deosebit, dar şi pentru o textură mai groasă şi mai savuroasă, la final poţi decora ciocolata caldă cu frişcă. De asemenea, alte opţiuni pe care le mai poţi lua în considerare pentru a orna băutura preferată sunt şi bezelele, beţişoarele de scorţişoară sau acadelele în formă de bastonaşe. Alegerea îţi aparţine în totalitate.
Adaugă ingrediente extra. Aşa cum spuneam şi mai devreme, pentru a obţine o ciocolată caldă de-a dreptul delicioasă, poţi adăuga şi câteva ingrediente extra, în funcţie de propriile preferinţe. Iar pe lângă sugestiile oferite anterior, alte câteva variante care funcţionează foarte bine în acest sens sunt siropul de ciocolată, bomboanele decorative, ciocolata rasă, mierea sau coaja rasă de portocale. Ba mai mult decât atât, poţi adăuga şi sirop de mentă, amaretto sau rom. Opţiunile sunt nelimitate, aşa că nu îţi rămâne decât să experimentezi cât mai multe arome pentru a prepara cea mai bună ciocolată caldă, pe gustul tău.
În concluzie, o ciocolată caldă nu este deloc dificil de preparat. Mai ales dacă ţii cont de informaţiile prezentate anterior, menite să te ajute să te bucuri de băutura preferată în cel mai bun mod posibil. Iar dacă ai nevoie de diferite sortimente de cafea, consumabile sau accesorii, nu ezita să ne vizitezi magazinul online. La Caffe Online îţi punem la dispoziţie o varietate imensă de produse, la un raport calitate-preţ imbatabil, aşa că nu îţi rămâne decât să plasezi o primă comandă pe site-ul nostru pentru a profita din plin de cele mai mari avantaje pe care ţi le-am pregătit. 
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!