Cum se obține cafeaua instant?

Cum se obține cafeaua instant?
Cafeaua instant este preferată de multe persoane. Unele o aleg pentru gust, altele pentru simplitatea cu care se prepară sau pentru a-și face un frappe delicios ori o prăjitură gustoasă. De-a lungul timpului acest tip de cafea a stârnit mai multe controverse, deoarece nu este la fel de sănătos precum cea naturală. Însă, consumată cu moderație nu are de ce să îți provoace rău. Este indicat să o bei cât mai rar dacă ai probleme cu stomacul sau dacă te confrunți cu anxietate ori probleme cardiace.

Te-ai întrebat vreodată cum se obține cafeaua instant? Dacă nu ai aflat încă răspunsul, îți spunem noi chiar acum.
Primul pas în obținerea acestei cafele este acela de a râșni boabele și de a obține o pudră proaspătă. Aceasta se fierbe apoi în apă foarte puțină, pentru a obține un lichid foarte concentrat.

Mai departe, zațul se aruncă, iar lichidul rezultat se încălzește până când se evaporă toată apa din el. Astfel se obține cafea pudră. Pentru granule, lichidul se răcește rapid cu gheață uscată la -78 de grade Celsius. Inițial acesta îngheață, după care este spart în granule și vidat, iar în momentul în care apa trece din stare solidă în gazoasă, vaporii sunt eliminați și rămân granulele.

Dacă vrei să îți prepari o cafea instant totul este foarte simplu. Ai nevoie de pudră sau granule, apă clocotită sau doar încălzită (în funcție de specificațiile de pe ambalaj) și îndulcitori și/sau arome. Adaugi într-o cană cantitatea de cafea dorită și îndulcitorul, torni apă fiartă și amesteci bine pentru a omogeniza. Dacă dorești și îți place, poți să adaugi și lapte sau frișcă. Există chiar și cafea instant decofeinizată, pentru cei care nu vor sau nu au voie să consume băuturi cu cofeină.

În cazul în care dorești să cumperi o cafea instant de la Caffe Online, iată care variante sunt cele mai populare:

Davidoff Cafe Grande Cuvee - o cafea arabica obținută din cele mai bune boabe din acest sortiment. Savoarea este intensă, aroma fiind de mirodenii și fructe. Cafeaua este sub formă de granule, conține cofeină, iar ambalajul se închide ermetic pentru a păstra din intensitate, fiind vorba de un recipient din sticlă, cu capac. La acest produs gradul de prăjire este mediu, iar aciditatea este mare.

Tchibo Gold Selection Crema - cafeaua este sub formă de pudră și are o intensitate mare. Ambalajul este din sticlă și se închide ermetic printr-un capac. Băutura rezultată este cremoasă, plină de savoare și îți va da energie pentru întreaga zi, deoarece conține cofeină. Este provenită din soiuri atent alese și bine prăjite.

Luxury Ginseng Premium - cafeaua despre care vorbim acum este special creată pentru aparatele de tip vending, așadar este o bună alegere dacă vrei să îți surprinzi clienții cu un gust plăcut de caramel. În conținut vei găsi: zahăr, cafea solubilă, cafea ginseng, caramel și alte arome.

Alege cafeaua potrivită și testează diverse sortimente, până când găsești ceva ce să îți placă într-adevăr. Indiferent de tipul de cafea pentru care vei opta, vei găsi aici o mulțime de opțiuni încântătoare.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!