Cum să faci un Chai Tea Latte acasã (Rețeta ușoară)

Cum să faci un Chai Tea Latte acasã (Rețeta ușoară)
Chai Tea Latte este o băutură caldă, cu ceai condimentat, originară din India. Se prepară din ceai negru, condimente, lapte și îndulcitor. Amestecul de mirodenii folosit în Chai Tea Latte poate varia, dar cele mai comune condimente folosite sunt scorțișoara, cardamomul, ghimbirul, cuișoarele și piperul negru. Ceaiul este apoi îndulcit cu zahăr sau miere și combinat cu lapte aburit pentru a crea o băutură cremoasă și relaxantă.

Pe scurt, este o băutură care devine tot mai populară pe zi ce trece și care se găsește pe meniul a tot mai multor cafenele și restaurante, dar poate pentru că rețeta nu este deloc complicată, sunt mulți care aleg să o prepare direct acasă. Cu doar câteva ingrediente simple, te poți bucura de o ceașcă caldă de Chai Tea Latte în confortul propriei case.

Ingredientele care ai nevoie:

· 2 căni de apă
· 2 pliculețe de ceai negru
· 1 baton de scorțișoară
· 1 linguriță de ghimbir
· 1 linguriță de cardamom
· 1 linguriță de cuișoare
· 1 linguriță de boabe de piper negru
· 1 cană de lapte
· 2 linguri de zahăr
· Miere (opțional)
 

Fierbe condimentele

Primul pas în prepararea unui Chat Tea Latte este să fierbi condimentele. Într-o cratiță de dimensiuni medii, încălzește apa până la punctul de fierbere și adaugă batonul de scorțișoară, ghimbirul, cardamomul, cuișoarele și boabele de piper negru. Lasă condimentele să fiarbă timp de aproximativ 5 minute sau până când apa a căpătat o aromă bogată și savuroasă.
 

Adăugarea ceaiului

După ce condimentele au fiert timp de 5 minute, se ia cratița de pe foc și se adaugă pliculețele de ceai. Lasă ceaiul să se infuzeze timp de aproximativ 3-5 minute sau până când acesta a atins tăria dorită.
 

Adăugarea laptelui

După ce ceaiul s-a infuzat, scoate pliculețele de ceai și adaugă laptele în vas, apoi pune-l din nou pe foc și lasă laptele să se încălzească, având grijă să nu-l lași să fiarbă.
 

Îndulcirea Chai Tea Latte

După ce laptele s-a încălzit, adaugă zahărul în vas și amestecă până se dizolvă, iar dacă vrei, poți adăuga miere pentru o doză suplimentară de dulce.
 

Servirea Chai Tea Latte

Odată ce zahărul s-a dizolvat, ia vasul de pe foc și toarnă conținutul într-o cană, iar totul se poate orna cu un praf de scorțișoară sau un strop de miere, dacă vrei. Atât de simplu este să te bucuri de un Chai Tea Latte direct la tine acasă!

Dacă ești un împătimit al acestei băuturi, atunci merită să ai în vedere faptul că la Caffeonline te așteptăm cu numeroase produse de înaltă calitate pe care trebuie să le descoperi. Aici ai șansele să dai mereu peste un produs nou care să îți aducă zâmbetul pe buze și care să îți facă zilele mai frumoase. În plus, te așteptăm cu numeroase oferte pe care nu trebuie să le ratezi pentru că vei avea ocazia de a-ți cumpăra produsele preferate la prețuri avantajoase! Tu ce alegi să comanzi astăzi de la Caffeonline pentru a pregăti cel mai bun Chai Tea Latte?
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!