De ce o râșniță de cafea este o investiție inteligentă

De ce o râșniță de cafea este o investiție inteligentă
Dacă ești un iubitor de cafea care vrea să se bucure de savoarea acestei băuturi și de o aromă cât mai intensă, în mod clar vei alege să o prepari din boabe. Boabele însă nu se folosesc întregi, ci trebuie înainte măcinate, iar asta se face cel mai simplu cu ajutorul unei râșnițe.
Râșnița de cafea este o alegere inteligentă, deoarece aduce cu sine o serie de avantaje demne de apreciat și specificat:
îți permite să prepari o cafea aromată, deoarece boabele se macină chiar înainte de a pregăti băutura pentru a resimți adevărata savoare și explozia de gust. Ai în vedere faptul că 60% din uleiurile și aromele din boabe se evaporă în primele 15 minute de la râșnire.
nu te vei confrunta cu contaminarea pudrei din cauza altor mirosuri puternice de prin jur. Cafeaua boabe nu prinde atât de repede alte izuri.
măcinând boabele înainte de preparare, cafeaua nu se va umezi așa cum se întâmplă cu pudra.
Pentru a te bucura de avantajele care fac din acest produs o alegere inteligentă, trebuie să știi și cum să îl alegi pe cel mai bun. Sunt multe tipuri de râșnite și multe detalii care îți pot fi utile.
În funcție de modul în care lucrează, există râșnițe cu discuri plane și cu discuri conice. Cele cu discuri plane au un sistem de rotire în paralel, iar boabele sunt prinse între cele două discuri, moment în care se sfarmă și se ajunge la granulația dorită. Variantele cu discuri conice au un disc exterior mai mare și unul interior mai mic, reprezintă o metodă eficientă de sfărâmare și ajută la obținerea unei pudre foarte fine.
În funcție de mecanismul folosit, există râșnițe manuale și automate. Cele manuale implică un oarecare efort din partea ta, însă, dacă lamele sunt ascuțite va fi totul destul de simplu, iar cele automate funcționează printr-o simplă apăsare de buton, timpul de măcinare fiind foarte scurt.
Când alegi un astfel de accesoriu este important ca el să îți permită să reglezi gradul de măcinare, pentru că acesta va fi diferit în funcție de aparatul pe care îl folosește fiecare persoană sau de tipul de cafea ce urmează a fi realizat.
În alegerea unei râșnițe potrivite, mai poți ține cont și de capacitatea pe care aceasta o are. Acest detaliu contează mult mai ales atunci când vrei să faci cafele din boabe proaspăt măcinate pentru mai multe persoane.
Dacă alegi un model electric, acesta are și funcții utile, care îți vor ușura experiența: timer (dispozitivul se va opri singur în momentul în care e atinsă granulația setată), sistem push (râșnița pornește doar atunci când se apasă pe capac), oprire automată (pentru a preveni accidentările).
Alte detalii care ar putea conta mai sunt: prezența la bază a piciorușelor antialunecare, recipient de colectare detașabil, sistem de depozitare pentru cablu, compatibilitatea cu mașina automată de vase sau prezența unui cablu de alimentare suficient de lung pentru a permite o conectare cu ușurință la rețea.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!