Istoria cafelei și beneficiile acesteia

Istoria cafelei și beneficiile acesteia
În ceea ce privește legenda descoperirii cafelei, cea mai cunoscută variantă este cea în care un cioban din Etiopia a observat că oile sale erau foarte energice după ce mâncau boabe din anumiți arbori.
Referitor la cum s-a ajuns la a praji boabele de cafea, se pare pentru acest proces sunt răspunzători niște călugări, care au încercat să mănânce și ei boabe de cafea pentru a avea energie, însă au fost dezamăgiți de gust și le-au aruncat în foc. În momentul în care au simțit aroma unică de cafea, s-au gândit să infuzeze boabele pentru a se bucura de ele. Ulterior, au fost foarte încântați de rezultate, deoarece reușeau să stea treji pentru mult timp.
Dacă este să vorbim de cum s-a răspândit în restul lumii, se pare că acest lucru a avut loc în secolul al XI-lea, când boabele de cafea au fost importate din Etiopia în Arabia. De acolo, pe la mijlocul secolului al XV-lea s-au răspândit în Regatul Arab și apoi și-au continuat drumul ajungând de la an la an tot mai departe, prin Asia Mică, Siria, Egipt și sud-estul Europei.
Primul sac de cafea a ajuns în vestul Europei în 1651, fiind adus de negustorii din Veneția, iar de acolo băutura a început să fie tot mai populară în cafenelele din Europa. Astăzi, după atâtea sute de ani, cafeaua este prezentă peste tot în lume. La nivel mondial se produc, anual, peste 100 de milioane de saci de cafea. Sunt peste 80 de soiuri prezente, printre care cele mai populare sunt: arabica, robusta și iberica.

Beneficiile cafelei

Oamenii beau cafea din plăcere, dar băutura aduce cu sine și o serie de beneficii, pe lângă faptul că energizează:
ajută la arderea grăsimilor, acesta fiind și motivul pentru care cafeaua este prezentă în multe din suplimentele alimentare pentru slăbit. Se pare că arderea grăsimilor este stimulată de consumul de cafea cu până la 29%;
ține la distanță riscul apariției diabetului de tip 2, o afecțiune din ce în ce mai frecventă. Studiile arată că riscul apariției bolii este redus cu până la 7% în cazul oamenilor care consumă cafea;
contribuie la reducerea riscului de apariție a afecțiunilor hepatice cu până la 80%;
ajută la combaterea Alzheimerului, consumatorii fiind cu până la 65% mai puțin predispuși la această boală;
reduce riscul apariției unui accident vascular cerebral cu până la 20%.
Acestea sunt o parte din beneficii, însă, ține cont de faptul că această băutură trebuie consumată totuși cu moderație. În cazul în care suferi de anumite boli și medicul îți recomandă să nu bei cafea, trebuie să iei în calcul sfaturile lui.
Totodată, ține cont și de efectele secundare pe care le poate provoca atunci când consumul este unul mult prea mare - insomnie, anxietate, greață, stări de nervozitate, dureri de cap.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!