Presa franceză – Ce este și istoria acesteia

Presa franceză – Ce este și istoria acesteia
Presa franceză reprezintă o metodă de preparare manuală a cafelei. Este vorba despre un recipient cilindric din sticlă cu un piston și un filtru din metal sau nailon care separă zațul de cafea de lichid, fiind o metodă tradițională și foarte iubită de preparare a cafelei, care există de peste 100 de ani.
 

Istoria presei franceze

Presa franceză a fost inventată la începutul secolului XX de către designerul italian Attilio Calimani când căuta o modalitate de a face cafea fără a folosi filtre de hârtie, despre care credea că privează cafeaua de aromele sale naturale. El a creat o carafă cilindrică din sticlă cu un filtru din metal sau nailon și un piston, pe care a numit-o presă franceză. Acesta a brevetat designul în 1929 și de atunci a devenit o metodă foarte populară de preparare a cafelei. Presa franceză a fost inițial concepută pentru a fi folosită în Franța, de aici provenind și numele, dar a câștigat rapid popularitate în Europa, iar în anii 1930 a ajuns în Statele Unite. De-a lungul anilor, a fost îmbunătățită și rafinată, dar designul de bază rămâne același, iar astăzi este o alegere populară pentru iubitorii de cafea din întreaga lume, care apreciază cafeaua bogată și aromată.
 

Avantajele presei franceze

Unul dintre principalele avantaje ale presei franceze este versatilitatea sa, pentru că permite prepararea unei varietăți de amestecuri de cafea diferite, pentru a se potrivi gusturilor tale. Presa franceză permite, de asemenea, un timp mai lung de macerare, ceea ce duce la o ceașcă de cafea mai puternică și mai corpolentă. În plus, filtrul cu ochiuri de metal sau de nailon asigură o aromă mai robustă, deoarece permite ca uleiurile esențiale din boabele de cafea să fie păstrate în prepararea finală.
 

Procesul de preparare a cafelei

Presa franceză este o metodă de preparare simplă și directă. Pentru început, se încălzește apa la o temperatură de aproximativ 90°C. Apoi, se adaugă cafeaua în vasul de presă și se toarnă apă fierbinte peste, se amestecă, se lasă la infuzat timp de 4-5 minute. La final, apasă pe piston pentru a separa zațul de cafea de lichid și te bucuri de cafeaua proaspăt preparată.
 

Sfaturi pentru o preparare perfectă

Pentru a asigura o preparare perfectă a cafelei în presa franceză de fiecare dată, este important să folosești un raport corect între cafea și apă. O regulă generală de bază este un raport de 1 la 15 între cafea și apă, ceea ce înseamnă că pentru fiecare gram de cafea, trebuie să adaugi 15 ml de apă. În plus, asigură-te că ai ales cafea proaspăt măcinată pentru cea mai bună aromă.
 

Îngrijirea presei franceze

Pentru a păstra presa franceză în stare de funcționare optimă, este important să o cureți în mod regulat. După fiecare utilizare, clătește vasul presei și pistonul cu apă caldă. Dacă este necesar, poți folosi un detergent ușor pentru a curăța sticla și părțile metalice, dar evită substanțele chimice dure, deoarece acestea pot deteriora componentele din metal și sticlă.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!