Cum a apărut cafeaua fără cofeină?

Cum a apărut cafeaua fără cofeină?
Cafeaua fără cofeină, cunoscută şi sub denumirea de cafea decofeinizată, este în prezent o alegere foarte populară, reprezentând circa 12% din consumul total de cafea la nivel mondial. Oamenii o consumă din mai multe motive, iar faptul că are o cantitate redusă de cofeină o transformă într-o alternativă ideală fie pentru cei care suferă de afecţiuni care nu le permit consumul cafelei clasice, fie pentru cei care pur şi simplu doresc să-şi limiteze aportul de cofeină pentru a nu-şi pune sănătatea în pericol, dar nu numai. Totuşi, cum a apărut cafeaua fără cofeină, care sunt beneficiile sale şi de ce poate reprezenta cea mai bună alegere chiar şi în cazul tău? Despre toate acestea, dar şi despre multe altele vom discuta împreună în acest articol.

Istoria cafelei fără cofeină

Primul proces reuşit de decofeinizare a cafelei a avut loc în anul 1903, la iniţiativa lui Ludwig Roselius. Acesta a considerat că principala cauză a morţii tatălui său a fost consumul excesiv de cofeină, motiv pentru care a decis să dezvolte şi să implementeze un proces prin care să extragă cofeina din boabele de cafea, oferindu-le astfel iubitorilor de cafea libertatea de a se bucura de gustul şi aroma cafelei, fără a experimenta însă niciun efect secundar asociat consumului de cafea obişnuită.

Cum se decofeinizează cafeaua

Cafeaua fără cofeină, aşa cum ne sugerează şi denumirea, este preparată din boabe de cafea cărora li s-a eliminat cel puţin 97% din cofeină înainte de a fi prăjite şi măcinate. Cum se decofeinizează cafeaua? Este bine de ştiut că există mai multe metode utilizate, majoritatea dintre ele incluzând înmuierea boabelor de cafea verzi în apă sau abur fierbinte şi adăugarea unor solvenţi organici (clorură de metilen, acetat de etil) sau dioxid de carbon.

Beneficiile cafelei fără cofeină

Cafeaua fără cofeină ar trebui să se regăsească pe lista ta cu opţiuni, deoarece avantajele nu sunt deloc puţine. Această băutură are efecte pozitive asupra ficatului, încetineşte degradarea funcţiilor creierului, nu declanşează simptome ale reflxului gastroesofagian, reduce riscul de diabet de tip 2 şi chiar riscul de cancer colorectal, fiind de asemenea renumită şi pentru faptul că este bogată în antioxidanţi. Practic, prin consumul de cafea fără cofeină poţi obţine foarte multe beneficii, aşa că merită să încerci varianta decofeinizată pentru bunăstarea organismului tău. Totuşi, în ciuda celor menţionate până acum, şi cafeaua fără cofeină, la fel ca şi cafeaua normală cel mai bine este să fie consumate moderat, pentru reducerea tuturor riscurilor asociate consumului acestei băuturi.

Cui i se potriveşte cafeaua fără cofeină

În prezent, cafeaua este ceva ce nu poate lipsi din rutina noastră zilnică. Cu toate acestea însă, din motive de sănătate sau pur şi simplu pe baza preferinţelor personale, unii dintre noi suntem nevoiţi să limităm consumul de cofeină. Iar pentru aceasta, varianta decofeinizată este o alternativă excelentă din toate punctele de vedere.

Cafea fără cofeină de la Caffe Online

Acum că ştii tot ce e nevoie despre cafeaua fără cofeină, te aşteptăm la Caffe Online pentru a o alege pe cea mai bună pentru tine. În magazinul nostru online vei găsi acum cafea decofeinizată de la cele mai renumite branduri de pe piaţă, pentru ca tu să le poţi alege cu uşurinţă pe cele care răspund perfect tuturor nevoilor şi preferinţelor tale.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!