Cum se prepară diferitele tipuri de cafea

Cum se prepară diferitele tipuri de cafea
Dacă îți place să bei cafea, dar și să experimentezi când vine vorba de băuturile cu cofeină, vrem ca în continuare să îți spunem cum se prepară unele dintre acestea. Poți astfel să te bucuri de cafele tari sau mai slabe, cremoase sau aromate, în funcție de ce știi că îți place mai mult.
Espresso
Începem cu una dintre cele mai populare băuturi pe bază de cafea - espresso. Pentru a o pregăti, ai nevoie de un aparat special, deoarece trebuie realizat în anumite condiții. Mai exact, un espresso de 30 ml, standard, se face din 7 grame de cafea, peste care se adaugă apă fierbinte pulverizată cu o presiune de 9 bari.
Espresso poate fi făcut la multe tipuri de aparate, din boabe care sunt apoi râșnite de dispozitiv, din pudră sau capsule. Temperatura ideală de servire este de 65 grade Celsius și se recomandă utilizarea ceștilor din porțelan.
Cappuccino
Această băutură este și ea foarte renumită. Pentru a face un cappuccino clasic, italian, ai nevoie de un shot de espresso, lapte și spumă de lapte. Toate trebuie să fie în proporții egale, iar servirea se face într-o ceașcă ce a fost înainte încălzită. La bază se introduce în recipient espresso, apoi se adaugă laptele și în final spuma. Cel mai simplu poți face asta la aparatele speciale, dar procesul poate fi realizat și manual, clasic, dacă ai la îndemână ingredientele necesare și un dispozitiv din spumat lapte.
Mocha
Băutura este preferată de către persoanele care nu își doresc ceva cu un conținut prea mare de cofeină. O poți încerca și tu, deoarece se prepară foarte simplu. Ai nevoie de două shoturi de espresso, 30 ml de lapte fiert și 60 ml de sirop de ciocolată. Opțional poți adăuga frișcă și/sau fulgi de ciocolată.
Prima dată în cană se adaugă siropul de ciocolată, după care se adaugă espresso. Laptele trebuie bătut spumă, după care se toarnă ușor peste conținutul din cană. Adaugi apoi elementele pentru decor/servire și te bucuri de o băutură savuroasă.
Americano
Dacă îți place cafeaua cu lapte, poți face simplu și rapid un americano. Pentru asta, ai nevoie de espresso și o cantitate dublă de lapte. Este o băutură ideală pentru persoanele care vor cafele mai slabe.
Frappe
Această băutură este rece, potrivită pentru zilele călduroase de vară. Dar, bineînțeles, ți-o poți prepara oricând simți nevoia. Se face cu ajutorul cafelei instant, a zahărului și a laptelui, iar opțional se poate adăuga frișcă sau alte elemente decorative și/sau pentru servire.
Pentru început, adaugă într-un blender cafeaua instant, zahărul și cel mult 6 linguri de apă rece și mixează totul până când se topește zahărul.
Adaugă într-un pahar cuburi de gheață (cel mult jumătate din pahar) și lapte cât să cuprindă gheața și să treacă foarte puțin peste. După, adaugă amestecul din blender, iar peste toate acestea pune frișcă, sirop de ciocolată, fulgi de ciocolată sau ce mai dorești tu. Băutura se servește rece, cu ajutorul unui pai.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!