Cum să prepari cafea arăbească acasă?

Cum să prepari cafea arăbească acasă?
O ceaşcă de cafea arăbească este cea mai inspirată alegere atunci când doreşti să-ţi începi ziua cu o băutură reconfortantă, dar cu gust sofisticat, care păstrează tradiţia arăbească. Mai ales că o poţi prepara oricând acasă, deoarece reţeta nu este deloc complicată. Iată aşadar tot ce trebuie să ştii despre cafeaua arăbească, respectiv despre variantele sale de preparare, pentru a te putea bucura oricând îţi doreşti să savurezi această băutură, parte importantă a culturii şi tradiţiei arabe.
 

Tips & Tricks pentru o cafea arăbească perfectă

Deşi cafeaua arăbească este o băutură sofisticată, cu răbdare şi câteva ingrediente de bază, ea poate fi preparată în propria ta bucătărie cu un minimum de efort. Totuşi, înainte de aceasta, există câteva aspecte pe care este bine să le cunoşti pentru a te asigura că vei obţine o băutură perfectă, cu gust autentic şi desăvârşit. În primul rând, cafeaua arăbească se prepară în mod tradiţional la ibric, din boabe prăjite de cafea arabica la lemne, şi nu la filtru. Acest aspect este foarte important dacă vrei să ai parte de un rezultat plin de savoare, respectiv de o cafea cu o intenstitate a prăjirii preferată.
În al doilea rând, cafeaua arăbească nu are îndulcitori. Întrucât gustul amar şi robust este tocmai ceea ce surprinde la acest tip de cafea, aceasta nu se serveşte niciodată îndulcită, pentru a-şi păstra gustul şi aroma originală.
În al treilea rând, cafeaua arăbească autentică trebuie să aibă condimente, cel mai folosit dintre acestea fiind cardamomul. Acesta, datorită gustului său unic, puternic, este folosit pe scară largă în majoritatea reţetelor orientale pentru aromatizarea cafelei.
În al patrulea rând, ce mai trebuie să ştii despre cafeaua arăbească este faptul că se serveşte la ocazii speciale. Prin urmare, aceasta este binevenită oricând la sărbători, vizite speciale sau nunţi, dar nu numai.
 

Cum să prepari cafea arăbească acasă şi de ce ingrediente ai nevoie

Ce îţi trebuie pentru a prepara cafea arăbească acasă? Deşi această băutură se regăseşte în general în meniul majorităţii cafenelelor şi restaurantelor, acum poţi economisi timp şi bani preparând-o acasă. Mai ales că reţeta este unul mai simplă decât îţi imaginezi, iar cu ajutorul câtorva ingrediente de bază poţi obţine acum o cafea arăbească delicioasă chiar în confortul propriei locuinţe.
Ingrediente necesare
· 3 pahare de apă
· ¾ cană de cafea măcinată grosier
· ¼ cană cardamom sau ghimbir măcinat mai grosier
· ¼ linguriţă de şofran (opţional)
 

Cum se prepară cafeaua arăbească

Pentru început, se pune apă la fiert într-un vas metalic. Ulterior, atunci când apa ajunge la punctul de fierbere, se adaugă cafeaua şi se lasă la foc mic pentru aproximativ jumătate de oră. În ceea ce priveşte cafeaua, este de preferat ca această să fie verde imeneză, prăjită în cuptor şi măcinată apoi mai grosier. Condimentele se adaugă abia după ce cafeaua este preparată, iar apoi, totul se mai fierbe încă o dată. La final, se ia de pe foc şi se serveşte fierbinte, în căniţe speciale, fără toartă.
Acestea fiind spuse, cu ajutorul informaţiilor prezentate mai sus, acum poţi deveni un maestru în materie de cafea arăbească, preparată direct la tine acasă. În plus, este bine de ştiut că la Caffe Online poţi alege acum dintr-o gamă diversificată de cafea de calitate superioară, la care se adaugă şi espressoare, consumabile şi accesorii. Cu alte cuvinte, în magazinul nostru online vei găsi acum tot ce ai nevoie pentru a prepara o cafea arăbească delicioasă, direct în confortul casei tale, pe care să o savurezi împreună cu cei dragi.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!