Arabica vs. Robusta

Arabica vs. Robusta
Desi contine mai putina cofeina decat RobustaArabica este adesea considerata superioara ca gust. Arabica tinde să aibă un gust mai fin și mai dulce, cu note aromate de ciocolata si zahar. De multe ori au și indicii de fructe sau fructe de padure. Robusta, pe de altă parte, are un gust mai puternic, mai aspru și mai amar, cu nuante granuloase sau cauciucate.

Potrivit Organizatiei Internationale a Cafelei, mai mult de 60% din productia mondială de cafea provine de la cultivatori Arabica. Acesta a fost tipul de boabe care a inceput toata povestea cu cafea în Etiopia si incă creste la cote mai mari. Glorios ca miros, florile Arabica apar abia după cativa ani si produc fructe elipsoidale, in interiorul carora se afla doua seminte plate cunoscute sub numele de boabe de cafea.

Un arbust Arabica creste pana la 5m inaltime, dar este de obicei taiat la aproximativ 2m pentru a il face mai viabil din punct de vedere comercial. Arabica are doua seturi de cromozomi, deci este capabil de auto-polenizare. Aceasta inseamna ca ramane in general stabil ca specie, deoarece polenizarea incrucisata este mai putin probabila.

CaffeOnline.ro



Inregistreaza-te

Suport clienti Luni - Vineri 9:30 - 16:00 (pentru apeluri telefonice)

0742294600 contact@caffeonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!